top of page

HONGAARSE PUNT

MET ZIJN UNIEKE ZIGZAGPATROON CREËERT HONGAARSE PUNT PARKET EEN GEVOEL VAN BEWEGING EN DYNAMIEK, WAARDOOR HET EEN GEWILD PATROON IS VOOR WIE OP ZOEK IS NAAR EEN STIJLVOLLE EN KLASSIEKE VLOER.

Hongaarse punt
Parket

ELEGANTIE EN STIJL

Hongaarse punt parket is een prachtig en verfijnd vloerpatroon dat een tijdloze elegantie toevoegt aan elk interieur. Dit traditionele legpatroon is geïnspireerd op de elegante vloeren die je vaak terugvindt in oude kastelen en landhuizen.

  • Een van de voordelen van Hongaarse punt parket is zijn veelzijdigheid.

  • Het patroon past goed bij zowel traditionele als moderne interieurs en voegt een vleugje klassieke charme toe aan elke ruimte. 

  • Of je nu een historisch landhuis of een eigentijdse stadswoning hebt, Hongaarse punt parket creëert een tijdloze en verfijnde vloer die nooit uit de mode raakt. 

  • Bovendien kan het patroon worden aangepast aan verschillende afmetingen, waardoor je de flexibiliteit hebt om het patroon aan te passen aan je ruimte.

HET HONGAARSE PUNT PATROON

Het Hongaarse punt patroon verschilt van het meer bekende visgraatpatroon doordat de planken niet tegen elkaar worden geplaatst, maar tegen elkaar worden geplaatst onder een schuin gezaagde hoek. Hierdoor ontstaat een V-vormig patroon dat een verfijnde uitstraling heeft en een gevoel van diepte en textuur aan de vloer toevoegt. Het patroon kan worden gelegd met zowel massieve houten planken als fineerplanken, waardoor je kunt kiezen uit een brede waaier aan houtsoorten en afwerkingen.

EEN RUIME KEUZE AAN HOUTSOORTEN EN AFWERKINGEN

Je kunt kiezen uit een brede waaier aan kleuren, die elk hun eigen unieke eigenschappen hebben. Daarnaast kan Hongaarse punt parket worden afgewerkt met vernis, olie of was om het hout te beschermen en de gewenste glans en textuur te creëren. Hierdoor kun je de vloer volledig aanpassen aan je persoonlijke smaak en de gewenste sfeer van je interieur.

HONGAARSE PUNT PARKET GEPLAATST DOOR KENNERS

De plaatsing van Hongaarse punt parket vereist vakmanschap en expertise. Deur & Parket heeft een  jarenlange ervaring en zorgt ervoor dat jouw Hongaarse punt parket op de juiste manier geplaatst wordt. Een juiste installatie maakt dat de vloer lang meegaat en bestand is tegen mogelijke krimp of uitzetting.

Hongaarse punt

HONGAARSE PUNT ZELF PLAATSEN?

Deur & Parket was reeds één van de eerste Master Installers Quick-Step in België. Toch zijn deze planken van een Hongaarse punt makkelijk zelf te plaatsen, mits enkele basisprincipes in acht te nemen. Wij helpen je graag met enkele eenvoudige tips om de plaatsing tot een goed eind te brengen waar je fier op kunt zijn. Deze parket met toebehoren wordt steeds bij jou ter plaatse geleverd. Snel van start gaan? Bezoek onze webshop.

HONGAARSE PUNT PARKET ONDERHOUDEN

Het onderhoud van Hongaarse punt parket is over het algemeen eenvoudig. Frequent stofzuigen of vegen om vuil en stof te verwijderen, in combinatie met nu en dan dweilen met onderhoudsproduct en een licht vochtige doek, is meestal voldoende om de vloer proper te houden. Het is belangrijk om overtollig vocht te weren en om beschermende viltjes onder meubels te plaatsen tegen krassen.

Toonzaal Deur & Parket

BEZOEK ONZE TOONZAAL

Wij zijn erkend verdeler van Quick-Step, Cabbani en Parky. Zo kan je het volledige aanbod van zowel Quick-Step, Cabbani als Parky in onze toonzaal terugvinden. Hier vind je ook alle accessoires en onderhoudsproducten voor Hongaarse punt parket. Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvend bezoekje aan onze toonzaal. We helpen je graag verder met passend advies.

bottom of page