top of page

RUBBERWOOD TRAPPEN

OF JE NU EEN MODERN, KLASSIEK OF RUSTIEK INTERIEUR HEBT, EEN TRAP IN RUBBERWOOD VOEGT EEN VLEUGJE NATUURLIJKE SCHOONHEID TOE AAN JE RUIMTE.

trap-rubberwood
Rubberwoord-trap

BETAALBARE NATUURLIJKE SCHOONHEID EN DUURZAAMHEID VOOR JE INTERIEUR

Een trap in rubberwood is een uitstekende keuze voor diegenen die de natuurlijke schoonheid van hout willen combineren met duurzaamheid en sterkte. Rubberwood, ook bekend als rubberhout of plantagehout, is afkomstig van de rubberboom (Hevea brasiliensis) en staat bekend om zijn unieke eigenschappen die het ideaal maken voor trapconstructie.

  • Een van de belangrijkste kenmerken van rubberwood is de natuurlijke schoonheid van het hout. 

  • Het heeft een warme uitstraling en een aantrekkelijke nerfstructuur die een gevoel van elegantie en charme toevoegt aan elke trap. 

  • Rubberwood heeft een lichte kleur met subtiele variaties, variërend van crèmekleurig tot lichtbruin, waardoor het gemakkelijk te combineren is met verschillende interieurstijlen en kleurenschema's. 

ROBUUSTE EN MILIEUVRIENDELIJKE KEUZE

Naast esthetische aantrekkingskracht biedt rubberwood ook duurzaamheid en sterkte. Omdat rubberwood afkomstig is van de rubberboom, is het een hernieuwbare en milieuvriendelijke keuze. Rubberbomen worden geteeld voor hun latexproductie en wanneer ze het einde van hun latexproductieve levensduur bereiken, worden ze gekapt voor houtgebruik. Door rubberwood te gebruiken voor je trap, draag je bij aan het verminderen van ontbossing en het bevorderen van duurzaam bosbeheer.

EEN TRAP VOOR INTENSIEF GEBRUIK

Rubberwood staat bekend om zijn dichte vezelstructuur en hoge sterkte, waardoor het zeer geschikt is voor trappen die veelvuldig worden gebruikt. Het is bestand tegen slijtage, stoten en deuken, waardoor het een duurzame en langdurige optie is. Rubberwood heeft ook uitstekende stabiliteit, waardoor het minder gevoelig is voor krimpen, uitzetten of kromtrekken als gevolg van vochtigheid en temperatuurveranderingen.

IN EEN HANDOMDRAAI AAN TE PASSEN

Een ander voordeel van rubberwood als trapmateriaal is de bewerkbaarheid ervan. Het kan gemakkelijk worden bewerkt, gesneden en gevormd tot verschillende trapontwerpen en -stijlen. Of je nu op zoek bent naar een rechte trap, Z- trap, een trap met kwartslag of zelfs een spiltrap, rubberwood kan worden aangepast aan jouw specificaties en voorkeuren. Daarnaast kan het hout worden afgewerkt met vernis, beits of olie om het te beschermen en de gewenste afwerking te bereiken.

Trappen in rubberwood

PLAATSING DOOR EEN VAKMAN

Bij het installeren van een trap in rubberwood is het belangrijk om een professionele vakman in te schakelen. Deur & Parket zorgt ervoor dat de trap veilig en stevig wordt geïnstalleerd, rekening houdend met de specifieke eisen van jouw ruimte en bouwcodes. Bovendien kunnen we advies geven over het juiste onderhoud van je rubberwood trap, zodat deze er jarenlang mooi en in optimale staat blijft uitzien.

Toonzaal Deur & Parket

BEZOEK ONZE TOONZAAL

Een trap in rubberwood biedt dus de perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid, duurzaamheid en sterkte tegen een betaalbare prijs. Indien je nood hebt aan advies over de mogelijkheden van deze houtsoort, neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij staan je graag te woord in onze toonzaal om de opties naar vorm en afwerking te bespreken.

bottom of page