top of page
  • Deur & Parket

Waarom parket?Door het gebruik van hout brengen we de natuur in huis, creëren we een stressvrije en sfeervolle omgeving. Het geeft je warmte en geborgenheid.

Parket maakt je ruimte tot de mooiste van je huis.

Elke plank is uniek, er zijn verscheidene plaatsingsmogelijkheden en er is een variëteit aan afwerkingsmogelijkheden.Meerwaarde


Als natuurproduct trekt het mensen aan. Zelf zal je genieten van het comfort. De vloer wordt het gespreksonderwerp bij je bezoekers. Als Eyecatcher zal hij niemand ontgaan. Een absolute meerwaarde voor je woning!Plankenvloer of patroonvloer?


Een plankenvloer is de meest éénvoudige plaatsingsmethode. Er worden planken in lengte als breedte aan – en tegen elkaar geplaatst. Hongaarse Punt en visgraatpatronen zijn klassiekers die steeds meer hun weg vinden naar de moderne interieurs. Ze zorgen voor een speelse toets en geven een statigere look.

Er zijn ook verschillende plankformaten beschikbaar die afhankelijk van de beschikbare ruimte een mooi geheel kunnen vormen.


Oppervlaktebehandeling van het hout


Men gaat hier kiezen tussen enerzijds voor het vernissen van het hout, anderzijds kan men ook oliën. Het hout wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Tegenwoordig is er een breed gamma en kleuren.

De oppervlakte kan men voordien schuren of men kan ook kiezen voor het borstelen van het hout. Hierbij creëert men een ruwer en natuurlijker geheel


Kan ik Parket zelf plaatsen?


Als je dan je vloer gekozen hebt, wil je die natuurlijk zo snel mogelijk gaan plaatsen. Afhankelijk van je situatie kan je kiezen voor een zwevende of verlijmde plaatsing.


Bij een zwevende plaatsing ga je eerst en ondervloer plaatsen. Uw parket plaatst u dan op de ondervloer. Dit is de meest éénvoudige manier.

Bij verlijming wordt het hout verbonden met de ondergrond, ( meestal shape ) door middel va, een elastische parketlijm.

Of voor meer info kan je steeds terecht op www.deurenparket.be.
12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page